Brandweer benadrukt samenwerking hulpdiensten tijdens Veiligheidsdag Veenendaal

Een deel van het team van de brandweer in Veenendaal
Een deel van het team van de brandweer in Veenendaal © Robert Jan Booij
VEENENDAAL - De brandweer in Veenendaal doet morgen mee aan de nationale Veiligheidsdag. Bij het evenement dat eens in de vijf jaar plaatsvindt, laten brandweer, politie en ambulancediensten zien hoe zij samenwerken. "Wij doen meer dan alleen het blussen van branden."
De brandweer in Veenendaal rukt razendsnel uit
Brandweer Veenendaal is de grootste post van de provincie Utrecht. De post heeft maar liefst 51 vrijwilligers, die morgen bezoekers alle ins en outs over hun vak vertellen. "Vooral de samenwerking met de andere hulpdiensten vinden we belangrijk om te laten zien", vertelt brandweerman Gerben Booij. "We helpen ook bij het openknippen van auto's."
Vooral de samenwerking met de andere hulpdiensten vinden we belangrijk om te laten zien
Gerben Booij, brandweer Veenendaal
Bezoekers kunnen morgen verschillende demonstraties van de brandweer, ambulancediensten en politie bijwonen. Politiehonden en politiepaarden laten zien wat zij kunnen. Ook zullen alle brandweerwagens over het terrein uitgestald zijn. Voor kinderen is er zelfs een 'incidentenstad' van Lego nagebouwd.
Enthousiaste bezoekers kunnen zich na morgen wellicht aanmelden als vrijwilliger. "Een tekort aan vrijwilligers is er niet, maar alle handjes zijn wel welkom."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.