RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

D66 Utrecht strikt Amsterdamse als wethouderskandidaat

UTRECHT - Anke Klein (40) uit Amsterdam†is de derde wethouderskandidaat van D66 in Utrecht.

Klein werkt nu nog bij de Nederlandsche Bank als programmamanager innovatie en financiŽle technologie. Ze heeft eerder gewerkt op hoge posten†in Den Haag en Brussel voor de Europese Unie, vooral op het gebied van financiŽn, recht en Europese samenwerking.

"Ik ben erg blij met het vertrouwen van de fractie en kijk ernaar uit nader kennis te maken met de stad en alle Utrechters", laat Klein in een eerste reactie weten. "Utrecht is een bruisende, groeiende stad met veel mogelijkheden. Het is voor mij een eer om hier wethouder te mogen worden."

GEEN JONY FERKET
Klein is verkozen boven de huidige fractievoorzitter Jony Ferket, die zich ook kandidaat had gesteld. "Natuurlijk vind ik het jammer dat ik het niet geworden ben", zegt Ferket. "Maar de fractie heeft met Anke een geweldige kandidaat gevonden. Met haar expertise is zij de juiste vrouw op de juiste plek."

STUDENTENTIJD
De Amsterdamse†is niet totaal onbekend met Utrecht. "Vriendinnen van mij zijn in Utrecht gaan studeren, dus ik†kom er sinds mijn studententijd†regelmatig en ik heb de stad altijd heel mooi gevonden. Het lijkt mij super om er te komen wonen op de korte termijn."

Klein hoopt dat Utrechters†in haar tijd als wethouder ervaren dat het stadsbestuur dichtbij is. "Dat ze erbij betrokken kunnen zijn als ze dat willen. En dat we samen de stad verder brengen op een manier waarop we dat allemaal willen."†

De andere twee kandidaat-wethouders namens D66 zijn Victor Everhardt en oud-fractievoorzitter Klaas†Verschuure.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -