RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht verbiedt Pegida-barbecue voor ULU-moskee

UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft de barbecue van Pegida op het plein voor de ULU-moskee verboden. Wel mogen de leden van Pegida die dag demonstreren, maar dan op het Westplein, iets verderop.

De gemeente heeft anti-islambeweging Pegida daarover gisteren ge´nformeerd. "Het is een grondrecht om te mogen demonstreren. Op basis van de Wet Openbare Orde kunnen echter wel beperkingen worden opgelegd", aldus de gemeente Utrecht. De gemeente heeft naar een andere locatie gezocht die 'beter beheersbaar is'.

Pegida wil op maandag 4 juni een barbecue houden waar alleen varkensvlees wordt geserveerd. De gemeente staat dat niet toe. Zij verbiedt nadrukkelijk het gebruik van open vuur, barbecues en servies gemaakt van harde materialen. Wel mogen de leden tussen 20.00 en 22.00 uur demonstreren, maar dan op de flyover/busbaan op het Westplein. Het is nog niet bekend of Pegida hiermee akkoord gaat.

Ook in Gouda heeft de burgemeester inmiddels besloten dat Pegida geen barbecue bij een moskee mag houden. De groepering is van plan ook barbecues te houden in Arnhem, Rotterdam en Den Haag.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -