Radio Einstein aflevering 8: vriendschap in het azc

© Radio Einstein
UTRECHT - Vanmiddag is de achtste uitzending van Radio Einstein te beluisteren. Het programma wordt opgenomen in een tijdelijke opvanglocatie voor asielzoekers in Overvecht.
Deze aflevering gaat over vriendschap. Er is te horen hoe de bewoners hun vrienden beschouwen en hoe het is om in een nieuw land opnieuw vrienden te moeten maken. Vele bewoners vinden het lastig Nederlandse vrienden te maken. De sociale codes in Nederland zijn soms heel anders dan zij gewend zijn. Je hoort waar de bewoners tegenaan lopen in Nederland en wat hen verrast. Daarnaast hoor je een hoorspel over een herinnering van Reza, een Iraanse jongen die alleen naar Nederland kwam. Hij vertelt over zijn vriendschap met Kimiya, welke ontstond in het AZC.
Radio Einstein maakt in totaal dertig korte afleveringen, hierin komen de persoonlijke verhalen van asielzoekers aan bod. Ze spreken bijvoorbeeld over hun familie, maar ook over de alledaagse dingen die hen bezighouden.
Niet alleen bewoners van het asielzoekerscentrum kunnen deelnemen aan de uitzending, maar ook mensen uit de wijk. De uitzendingen zijn elke vrijdagmiddag om 16.00 uur te beluisteren via deze link.
Radio Einstein is een initiatief van Stut Theater, Theatergroep Vreemde Vis en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht, Plan Einstein en RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.