Wielerfanaten trotseren hitte tijdens Classico Giro Utrecht

Deelnemers aan Classico Giro Utrecht.
Deelnemers aan Classico Giro Utrecht. © RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het is een bloedhete dag maar toch wagen meer dan 1500 wielerfans het erop vandaag: zij doen mee aan een van de vele tochten van de Classico Giro Utrecht, een wielertocht door de provincie Utrecht. Dit is de 8e editie van de toertocht die in 2010 voor het eerst werd verreden. Aanleiding toen was dat een etappe van de Giro d'Italia door Utrecht trok.
Het wordt afzien voor sommige wielrenners vandaag, maar hoe erg het wordt, dat kunnen de deelnemers ook deels zelf bepalen. De kortste tocht is nog overzichtelijk: deze RTV Utrecht-tocht is maar 35 kilometer lang. Daarna wordt het al snel pittiger en zijn er tochten van 75, 110 kilometer en zelfs één van 150 kilometer.
Nieuw dit jaar is dat er tijdsregistratie is op een deel van de route. Bij twee klimmetjes op de Utrechtse Heuvelrug krijgen deelnemers een chip die de tijd bijhoudt. Zo kunnen ze zien hoe ze het er op dit stuk vanaf hebben gebracht, en of ze sneller zijn dan de professionele wielrenner die eerder een richt-tijd op het traject heeft neergezet. Volgend jaar wil de organisatie kijken of het mogelijk is om zo'n tijdsmeting te doen op het hele traject.
Wielerfanaten trotseren hitte tijdens Classico Giro Utrecht
RTV Utrecht-verslaggeefster Lisanne Rutgers was bij de start van een van de afstanden van de Classico Giro Utrecht en sprak daar met de organisatie en een deelnemer tijdens een Facebook-live. Die staat hieronder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.