RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Festival Central Park gaat kritiek op drinkwater 'evalueren'

NIEUWEGEIN - De organisatie van het Central Park Festival in Houten gaat de kritiek op het gebrek aan drinkwater evalueren. De tweede editie van het evenement, met grote namen als Anouk, Kensington en Blaudzun, was dit jaar bij de Laagravense Plas.

Het was zaterdag erg warm en bezoekers verbaasden zich massaal over het gebrek aan drinkwater. Een flesje water zonder dop kostte bijna zes euro en bijvullen was nauwelijks mogelijk, omdat er te weinig werkende watertappunten waren. De organisatie benadrukt in een reactie dat er in totaal wel 12.000 liter gratis water door vijftig kraantjes is gestroomd. Toch wordt de kritiek ter harte genomen. De organisatie gaat kijken hoe het bij de volgende editie sneller water kan verstrekken.

GEMEENTE
"Er waren meerdere gratis drinkwaterpunten", zegt een woordvoerder van de gemeente Houten, die de vergunning voor het festival verstrekte. "We gaan nu evalueren of dat voldoende was." Vrijdag besloten de organisatie en de gemeente het hitteprotocol in werking te stellen. Daarom zijn al extra waterpunten neergezet, zegt de gemeente.

De organisatie is verder uitermate tevreden over het verloop van het festival. "De nieuwe locatie had goede voorzieningen, qua bereikbaarheid. Dit terrein biedt Central Park de toekomst, want dat het festival here to stay is, is duidelijk."

De onvrede over het water was overigens niet nieuw. Ook vorig jaar tijdens de eerste editie van het festival waren bezoekers ontstemd. 


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -