Dierenpartij boos over uilenshow in Vleuten

© ANP
UTRECHT - De Utrechtse wethouder Geldof is de fout ingegaan door mee te doen aan een uilenshow. Dat stelt de Partij voor de Dieren.
Wij snappen echt niet waarom zo'n dier een sleutel moet overhandigen aan een wethouder
Saskia Oskam, fractiemedewerker
De wethouder kreeg afgelopen weekend de sleutel van nieuwbouwwijk Haarzicht in Vleuten overhandigd door een uil. Volgens de Partij voor de Dieren negeerde hij daarmee het collegebeleid om roofvogel- en uilenshows geen ruimte meer te geven binnen de gemeente Utrecht.
Een tweet van voormalig D66-raadslid Gerda Oskam bracht het balletje aan het rollen.
Raadslid Eva van Esch vraagt zich af hoe het mogelijk is dat er onder wethouders en ambtenaren niet goed gecommuniceerd wordt over afspraken die in Utrecht gelden op het gebied van dierenwelzijn. Donderdag gaat de dierenpartij de kwestie nog eens aankaarten in de gemeenteraad.
Volgens fractiemedewerker Saskia Oskam zijn veruit de meeste dierenwelzijnorganisaties tegenstander van dit soort evenementen met dieren. "Die dieren zitten het grootste gedeelte van de dag in een kooi of zitten vastgeketend en moeten dan kunstjes doen. Wij snappen ook echt niet waarom zo'n dier dan een sleutel moet overhandigen aan een wethouder."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.