Nog veel onduidelijk over schietincidenten in Utrechts park

© RTV Utrecht
UTRECHT - Twee meldingen van een schietincident, één aanhouding, één vuurwapen, en twee kogelhulzen die wel of niet bij dat in beslag genomen vuurwapen horen: dat zijn de zaken die de politie op dit moment onderzoekt in de hoop een verklaring te vinden voor een veelbewogen zondag in het Utrechtse park De Gagel.
Gistermiddag moest de politie uitrukken voor een melding dat er geschoten was in het park. De politie zette een deel van het gebied af en arresteerde uiteindelijk een 30-jarige man met een vuurwapen op zak. Ook vonden agenten hulzen van knalpatronen. Knalpatronen maken veel geluid als ze worden afgeschoten maar zijn niet dodelijk, dit in tegenstelling tot patronen van een echt pistool.
Met de aanhouding van de Utrechter was het echter nog niet gedaan met de onrust in het park. Rond half twaalf was het weer raak.
Willemijn Pomper van de politie Midden-Nederland: "We kregen opnieuw een melding dat er geschoten zou zijn bij De Gagel. Uiteraard zijn we er opnieuw op af gegaan. We hebben nog gezocht in het park naar mogelijke sporen van een schietincident en vonden opnieuw twee hulzen. Dit bleken hulzen te zijn van knalpatronen. Maar we hebben geen verdachte kunnen aanhouden."
De politie onderzoekt nu of er sprake is van twee incidenten of dat de hulzen van de knalpatronen die 's avonds werden gevonden, afkomstig waren van het eerste incident. Ook wordt gekeken of het in beslag genomen vuurwapen van de Utrechter echt is of dat die alleen maar knalpatronen kan afvuren.
Voorlopig is dus nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd in Park De Gagel. De politie zegt de zaak verder te blijven onderzoeken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.