Rover: wanorde en chaos dreigen in het ov

© ANP
AMERSFOORT - Het openbaar vervoer kampt met "wanorde". Met name de nieuwe betaalsystemen en het gebrek aan begrip daaraan bij "miljoenen reizigers" zouden ervoor zorgen dat Nederlanders zich van het ov afkeren.
Dat stelt reizigersorganisatie Rover, gevestigd in Amersfoort, vandaag in De Telegraaf. Afzwaaiend voorzitter Arriën Kruyt pleit voor klantvriendelijkere oplossingen van bijvoorbeeld de ov-chipkaart. "Miljoenen buitenlandse toeristen en Nederlanders die slechts af en toe gebruik maken van het ov begrijpen niets van die chipkaart", stelt Kruyt.
Met name de "wildgroei aan betaaloplossingen", zoals saldoloze ov-kaarten, bankpas en smartphone, is Kruyt een doorn in het oog. "De verschillende vervoerders gaan met proeven nu te veel voor hun eigen belang."
Hij stelt dat staatssecretaris Stientje van Veldhoven kan en moét ingrijpen. Zij zegt op haar beurt dat haar beleid er al op gericht is om de reiziger "flexibel en eenvoudig van alle soorten openbaar vervoer gebruik te laten maken". Van Veldhoven: "We zitten met de betrokken partijen aan tafel, inclusief Rover."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.