Leerlingen op aardrijkskunde-uitje tijdens Geoweek

Archief.
Archief. © ANP
PROVINCIE UTRECHT - Aardrijkskunde: het blijft bij veel mensen toch beperkt bij weten waar de Rijn het land binnenkomt of het kunnen opnoemen van alle Waddeneilanden. En dat is jammer, vinden de initiatiefnemers van de Geoweek, want er is genoeg werk in de geologische sector. Daarom openen verschillende bedrijven en instellingen tijdens de Geoweek de deuren voor scholieren.
Tijdens de week worden landelijk zo'n 7000 leerlingen actief betrokken bij de praktische toepassingen van aardrijkskunde. Zo gaan ze op bezoek bij bedrijven als TNO en instellingen als Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden of de Gemeente Utrecht om te zien hoe aardrijkskundige kennis in de praktijk wordt toegepast.
Volgens organisator Kellie Bocxe zit er veel variëteit in de activiteiten tijdens de Geoweek: "De aardrijkskundewereld is heel erg breed. Er gaan klassen op bezoek bij rioolwaterzuiveringsinstallaties. Of klassen op speurtocht langs de grensmazen om te zien wat er gebeuren moet om te zorgen dat het water goed wordt geregeld. Of er wordt over duurzaamheid verteld in de klas."
Doel van de Geoweek is volgens Bocxe om kinderen op jonge leeftijd al enthousiast te maken voor een aardrijkskundige carrière: "Het geo-vakgebied is nog groeiende en bij deze leerlingen, tussen de 10 en 15 jaar, moeten er nog allemaal keuzes gemaakt worden. Dus als je ze nu introduceert in deze wereld dan zorg je dat er straks genoeg geschoolde mensen zijn voor de sector."
Organisator Kellie Bocxe over nut- en noodzaak van de Geoweek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.