Zweten: warmste 28 mei ooit gemeten

© Caspar Huurdeman
PROVINCIE UTRECHT - Opnieuw een warmterecord. Het is de warmste 28 mei ooit gemeten, met 28,5 in De Bilt. Volgens Weeronline stamt het vorige record uit 1944. Toen werd het op 28 mei 28,4 graden.

LOKAAL TROPISCH

Het oosten en zuiden van Nederland passeert vandaag voor het eerst dit jaar de 30 graden, waardoor het lokaal een tropische dag is.
Morgen verwacht het weerbureau opnieuw 25-30 graden. Vooral ten zuiden van de grote rivieren ontstaan zware onweersbuien met kans op wateroverlast. In de avond kunnen ook in onze regio en het noorden fikse onweersbuien voorkomen.
Afgelopen weekend was er al een record in de nacht. In de nacht van zaterdag op zondag kwam het in De Bilt niet onder de 18,3 graden. Het meirecord voor een nacht stond op 16,9 graden en dat dateert van zes jaar geleden.

ZESDE WARMTERECORD

Het is alweer het zesde warmterecord van het jaar voor de maximumtemperatuur in De Bilt, schrijft Weeronline. 24 januari, 7 april, 8 april, 19 april en 22 april gingen vandaag voor. Daar staan twee kouderecords tegenover: 28 februari en 17 maart.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.