Definitief groen licht voor Huis van Eemnes

© Moederscheim Moonen Architecten
EEMNES - Aan alle onzekerheid is vanavond dan toch echt een eind gekomen: het Huis van Eemnes aan de Noordersingel gaat er komen. Alle partijen in de gemeenteraad van Eemnes leggen zich neer bij de uitslag van het draagvlakonderzoek waar ruim 2500 inwoners aan meededen.
Bijna 80 procent van de ondervraagden gaven in een enquête aan vóór het concept van het Huis van Eemnes te zijn: een centrale ontmoetingsplek met bibliotheek, sporthal en zalencomplex.
Een krappe 55 procent van de ondervraagden vindt de beoogde locatie van het pand, veld vier van SV Eemnes, prima. Ruim 60 procent vindt dat de gemeente door moet gaan met het Huis van Eemnes.
En dat gaat dan ook gebeuren: alle vijf partijen in de gemeenteraad van Eemnes steunen de bouw van het multifunctionele Huis van Eemnes aan de Noordersingel.

DORPSBELANG

Fractievoorzitter Jan de Zeeuw van Dorpsbelang toonde zich een waardig verliezer. De partij was altijd fel tegenstander van het nieuwbouwplan aan de Noordersingel. "Maar het volk in Eemnes heeft gesproken en dat respecteren wij." Aldus De Zeeuw. "Wij feliciteren alle voorstanders van het Huis." Wel wil Dorpsbelang dat het college een risicoanalyse uitvoert om eventuele financiële tegenslagen in beeld te krijgen.
Eigenlijk zouden we nu gebak moeten eten!
Fractievoorzitter CDA
De volksraadpleging was een uitkomst van de verkiezingsuitslag. Dorpsbelang werd als tegenstander van het Huis na de verkiezingen de grootste. De partij ging in zee met de PvdA. Eén van de afspraken die de partijen maakte was een draagvlakonderzoek 'om een goede afweging te kunnen maken en al dan niet door te gaan met de huidige nieuwbouwplannen'.

UNANIEM

"Eigenlijk zouden we nu gebak moeten eten!" Met die woorden maakte fractievoorzitter Pieter Seldenrijk van het CDA duidelijk dat zijn partij 'heel blij' is met het feit dat de plannen door kunnen gaan.
Ook Emil Schade van de VVD feliciteerde heel Eemnes met de komst van het Huis, maar plaatste ook een kanttekening: "Het draagvlakonderzoek heeft 30 duizend euro gekost. Dat is zonde van het geld geweest. Het was immers al lang duidelijk dat de Eemnessers het Huis graag willen.
PvdA-fractievoorzitter Wilma de Boer tikte op haar beurt Schade op zijn vinger: "Als we geld uitgeven om nog eens een keer naar de bevolking te luisteren, is dat nooit overbodig en onnodig. Dat zou meneer Schade als raadslid toch moeten weten."
Martijn Gebbink van D66 wilde vanavond niet te veel woorden vuil maken aan het dossier. "Laten we nu vooral genieten en glunderen. We moeten er nu een succes van gaan maken!"
Eemnes wil over twee maanden beginnen met de bouw van het Huis van Eemnes. Precies een jaar later, juli 2019, moet het pand af zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.