Utrecht en Gelderland moeten 40 miljoen tekort ophoesten voor Rijnbrug

© RTV Utrecht
RHENEN - Het Rijk springt niet bij om het tekort op de Rijnbrug op te lossen. Daar moet 40 miljoen extra in worden geïnvesteerd, omdat de brug in te slechte staat is. Die miljoenen komen bovenop de 31 miljoen die is begroot.
Een woordvoerder van de provincie bevestigt dat de provincies Utrecht en Gelderland nu samen moeten zoeken naar een oplossing. Dat gaat ongetwijfeld tot verhitte discussies leiden, want eerder klonk veel verzet bij partijen in de Staten voor extra geld.

SOAP

De Rijnbrug in Rhenen is een soap die de provincie en Rhenen al lang bezig houdt. Er zou een wisselstrook op de brug over de Rijn komen, maar geen enkele aannemer wilde die bouwen omdat de brug in te slechte staat was. En dus moest de politiek weer opnieuw aan het werk.

NIEUW ONDERZOEK

Nu loopt een onderzoek naar een breder brugdek. Dat moet januari volgend jaar uitsluitsel geven over het ontwerp en de totale kosten voor de Rijnbrug. Geschat wordt nu dat de vernieuwde vierbaansbrug 71 miljoen euro gaat kosten. Dat is inclusief een fietstunneltje bij Achterberg. Daar moet de gemeente Rhenen voor bijbetalen.
Een nieuwe Rijnbrug ligt er sowieso niet eerder dan in 2023.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.