Veteranen Search Team krijgt bus

© RTV Utrecht
BILTHOVEN - Het Veteranen Search Team (VST) heeft sinds vandaag een eigen bus. Een sponsor van het team heeft het voertuig geschonken.
Tijdens de zoektocht naar Anne Faber afgelopen oktober kwam het Veteranen Search Team voor het eerst bij elkaar. De hulp werd zo gewaardeerd dat er een stichting werd opgericht om vaker hulp te kunnen bieden bij vermissingen. Inmiddels hebben honderden veteranen zich aangemeld om vrijwillig ingezet te worden bij vermissingszaken.
Maar bij zoektochten is veel materiaal nodig en het was altijd een flinke klus om alle spullen op de juiste locatie te krijgen. Toen een sponsor van het VST dit hoorde besloot dat bedrijf een bus te sponsoren. "Die bus is voor ons essentieel", zegt VST-voorzitter Dennis van der Kraats. "Het is tot nu toe iedere keer een heel geëmmer om alle spullen op locatie krijgen. Stokken, hesjes, communicatiemiddelen, waarneemapparatuur, laptops, eten en drinken, kaarten, van alles hebben we mee. Een bus is dé oplossing, dus we zijn er heel erg blij mee." 
Het Veteranen Search Team was bij de oprichting van plan om een of twee vermissingszaken per jaar op te pakken, maar sinds oktober staat de teller al op vijf. "Triest dat het nodig is, dat voorop gesteld", zegt Van der Kraats. "Maar er zijn veel veteranen die toch nog een steentje willen bijdragen aan de maatschappij. Onze kracht is dat we strak georganiseerd en gedisciplineerd zijn."
VST-voorzitter Dennis van der Kraats is blij met de bus

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.