PVV in de bres voor marinierskazerne

Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie.
Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie. © ANP / Bas Czerwinski
DOORN - De PVV in de Tweede Kamer heeft een motie ingediend om de verhuizing van mariniers van Doorn naar Vlissingen tegen te houden. Die verhuizing stuit op veel kritiek.
Veel mariniers zien de verhuizing niet zitten en er is sprake van een hoge uitstroom bij het Korps Mariniers. Volgens PVV-Kamerlid Emiel van Dijk komt daardoor de inzetbaarheid van het korps en de veiligheid van Nederland in het geding. Hij wil dat de regering de kazerne in Doorn openhoudt.
In de Tweede Kamer werd vandaag gedebatteerd over de Defensienota. Van Dijk had vragen gesteld over de verhuizing van de mariniers. Staatsscretaris Barbara Visser van Defensie erkende dat er sprake is van een hoge uitstroom, maar wil daarover pas in discussie als de oorzaak is onderzocht. Van Dijk diende daarop een motie in.
De mariniers strijden al langer tegen de verhuizing. Veel van hen maken zich zorgen om het thuisfront, dat mee zou moeten verhuizen. Ook zou de kazerne minder bieden dan hen eerder was voorgespiegeld. Al het nieuws over de kazernesoap leest u in onze tijdlijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.