President hof: rechter handelde goed bij Michael P.

© Het Huis Utrecht
UTRECHT - De president van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden neemt het vandaag in een verklaring op voor de bekritiseerde rechter Rinus Otte. Daarmee reageert de president op de open brief van Wim Faber, de vader van de vermoorde Anne Faber, schrijft de Volkskrant.
Wim Faber stelde dat de dood van zijn dochter het gevolg is van het 'falen van de rechtsgang'. Het hof zou signalen over een psychische stoornis bij verdachte Michael P. hebben genegeerd. Daarnaast vindt Faber dat toenmalig voorzitter Otte bevooroordeeld was over tbs opleggen.
President Fred van der Winkel van het gerechtshof neemt het nu op voor Otte. Hij zegt dat het destijds onmogelijk was om Michael P. tbs op te leggen voor eerdere verkrachtingen. Bovendien heeft het hof hem wel degelijk een 'relatief hoge straf' gegeven, vindt hij.
Wim Faber noemt de reactie van Van der Winkel 'niet bijzonder bevredigend'. Hij zegt 'moeilijk te begrijpen dat de heer Otte niet vooringenomen is'. Hij gaat wel in op de uitnodiging voor een gesprek met de president van het hof.

VERMISSING

De vermissing van Anne Faber hield Nederland twee weken in zijn greep. Een jonge vrouw die vertrekt voor een fietstocht, waarvan ze nooit is thuisgekomen. 13 dagen lang was Anne Faber spoorloos.
Michael P. komt in beeld als verdachte, en bekent later dat hij haar van haar fiets heeft getrokken, verkracht en gedood en daarna haar lichaam begroef in Zeewolde. De man uit Zeewolde verkrachtte in 2010 twee meisjes in Nijkerk. Omdat hij weigerde mee te werken aan psychisch onderzoek, kreeg hij geen tbs opgelegd. De man zou dit jaar voorwaardelijk klaar zijn met zijn straf in de Nijkerkse zaak. Jusititie wil echter dat hij de straf hiervoor nu alsnog uitzit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.