Utrechts college definitief rond

© RTV Utrecht
UTRECHT - GroenLinks, D66 en de ChristenUnie in de gemeente Utrecht zijn eruit. Die partijen gaan het nieuwe college vormen. De fractievoorzitter van GroenLinks twitterde rond middernacht dat de partijen tot een akkoord zijn gekomen.
Komende vrijdag worden het coalitieakkoord en het college gepresenteerd. Volgens verslaggever Marc van Rossum du Chattel is de uitkomst niet verrassend: "Absoluut niet. We wisten al wekenlang dat deze drie aan het onderhandelen waren."
"Wat de grootste veranderingen zullen zijn weten we nog niet precies, maar ik weet dat ze straks een akkoord gaan presenteren met drie hoofdstukken. Het ene gaat over mensen, het sociaal domein, het tweede over stenen en het derde over de manier waarop. Dan moet je denken aan mobiliteit."
Verslaggever Marc van Rossum du Chattel over het nieuwe college
Vrijdag wordt ook bekend wie er op welke post komt te zitten. "We weten dat Lot van Hooijdonk blijft als wethouder, maar we weten nog niet of zij ook op het verkeersdossier blijft. Wie wat gaat doen is nog niet bekend. Ook Kees Diepeveen en Victor Everhardt blijven zitten. En we krijgen twee bekende nieuwe wethouders, D66-voorman Klaas Verschuure en Maarten van Ooijen van de ChristenUnie."
Utrechters vertellen wat ze hopen dat het nieuwe college gaat doen
Utrechters over de politiek in de stad
Verslaggever Marc van Rossum du Chattel over het nieuwe college
Tot slot volgen twee mensen van buiten: "Anke Klein namens D66 en Linda Voortman van GroenLinks."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.