Fractievoorzitter van VVD Woerden opgestapt uit onvrede

© Gemeente Woerden
WOERDEN - Reem Bakker, de fractievoorzitter van de Woerdense VVD, is uit onvrede uit de partij gestapt. Tijdens een algemene ledenvergadering, waarbij hij verslag deed van de coalitieonderhandelingen, maakte hij kenbaar te willen stoppen.
Volgens Bakker is hem tijdens de vergadering persoonlijk aangerekend dat de VVD niet deelneemt aan de coalitie in Woerden. "Persoonlijke wethoudersambities zouden coalitiedeelname van VVD Woerden verhinderd hebben, zo werd mij verweten. Ik heb altijd het algemeen belang van de VVD en haar kiezers gediend en kan mij hier totaal niet in vinden''. Bakker gaat verder als eenmansfractie.

ERVARING

Florian van Hout is benoemd tot nieuwe fractievoorzitter van de Woerdense VVD. Hij zegt het vertrek van Bakker te betreuren. "We verliezen een ervaren en gedreven politicus. We zitten in een relatief nieuwe fractie met drie nieuwe jonge mensen die minder ervaring hebben. Het is dus voor onze fractie en de partij een verlies.''
Reem Bakker zegt het vertrouwen in zijn persoon te missen bij de Woerdense VVD. "In de afgelopen raadsperiode heb ik mij regelmatig niet kunnen vinden in standpunten en stemgedrag van VVD Woerden. Die ervaring en de naar mijn mening onterechte verwijten (en het ontbreken van steun) van gisterenavond geven mij onvoldoende vertrouwen dat ik binnen VVD Woerden het juiste liberale geluid de komende vier jaar wel kan laten horen. Mijn persoonlijke politieke ambitie bestaat uit het opkomen voor inwoners van de gemeente Woerden die het liberale gedachtengoed nastreven en dat zal ik de komende jaren zo goed mogelijk doen."

COALITIE

Woerden heeft bijna een nieuwe coalitie. CDA, Lijst van der Does, CUSGP en D66 zeggen op 5 juni het akkoord openbaar te maken en op 7 juni de wethouders te installeren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.