Minder klachten bij eindexamenlijn LAKS

© ANP
UTRECHT - Het LAKS heeft dit jaar minder klachten gekregen over eindexamens dan voorgaande jaren. Bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren kwamen 177.000 klachten binnen.
Volgens de organisatie, die in Utrecht zit, tonen de cijfers niet alleen dat de examens beter zijn geworden, maar ook dat scholieren tevredener zijn. "Reden voor een feestje."

HAKKEN EN ANDERE OVERLAST

De klachtenlijn wordt elk jaar geopend voor scholieren die kritiek hebben op de examens of de omstandigheden waaronder ze hun toets moeten maken. Zo kwamen er bijna honderd meldingen binnen over surveillanten die hakken droegen en in totaal 4700 meldingen van geluidsoverlast.
Als het gaat om de examens zelf, springt vooral Frans eruit. Maar liefst 48 procent van de deelnemers aan dat examen had er een klacht over. En er werd ook in het bijzonder over één opgave geklaagd: de tokkelbaanopgave in het examen wiskunde voor vmbo-tl/gl. Maar liefst 3500 leerlingen dienden een klacht in. Naar aanleiding van de kritiek is er overleg tussen het LAKS en de vakvereniging voor wiskundedocenten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.