Kans op bliksem: avondvierdaagses vanavond opnieuw op losse schroeven

© Caspar Huurdeman
PROVINCIE UTRECHT - Hoewel er vanavond geen noodweer wordt verwacht, gaan de avondvierdaagses in onze regio mogelijk opnieuw niet door. Het kan mogelijk gaan onweren en dat is te gevaarlijke voor de lopende kinderen.
"Het zou heel treurig zijn", zegt Sophia Besamusca van de Utrechtse avondvierdaagse als ze nadenkt over de mogelijkheid dat het feest voor de tweede avond op rij niet doorgaat. "Dan hebben we in totaal maar twee dagen gelopen."
Dinsdag werden alle vierdaagses afgelast vanwege code oranje. Voor vanavond is code geel afgekondigd.
Nóg meer slecht nieuws voor Besamusca: niet alleen vandaag is er kans op onweer. Ook voor donderdag is onweer voorspeld. In het meest negatieve scenario kunnen de kinderen dus maar één in plaats van vier dagen lopen.
Ook de organisaties van de avondvierdaagses in Woudenberg en Maartensdijk laten weten pas in de loop van de middag duidelijkheid te hebben. Ze willen geen risico lopen.
"Vanaf 16.00 uur is er contact met de politie en veiligheidsinstanties over het weer", schrijft de Woudenbergse organisatie. "Mocht er een geringe kans zijn dat de veiligheid voor de wandelaars en vrijwilligers niet gegarandeerd kan worden dan zullen wij hier wederom actie op moeten ondernemen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.