Negen supporters opgepakt voor rellen in Ondiep

© 112 media
UTRECHT - Negen supporters van FC Utrecht en Feyenoord zijn aangehouden voor hun rol bij de rellen in de Utrechtse wijk Ondiep, begin april. Het Openbaar Ministerie gaat ze vervolgen.  
Bij de rellen in april gingen enkele tientallen supporters met elkaar op de vuist. Er werd gegooid met stenen en het meubilair van een ijssalon aan de Anton Geesinkstraat. Omwonenden zeiden later dat het leek alsof er oorlog was uitgebroken.
Volgens omwonenden leek het alsof er oorlog was uitgebroken
De negen aangehouden supporters moeten zich in augustus voor de politierechter verantwoorden. Tot die tijd zijn ze op vrije voeten.

LOCATIEVERBOD

De Utrecht-aanhangers mogen tot de zitting niet in stadion de Galgenwaard komen, of de directe omgeving ervan. Ook krijgen ze een locatieverbod voor het centrum van Utrecht en mogen ze niet binnen een straal van tweehonderd meter om café Murk komen. Bij dat café hadden de supporters zich die dag verzameld.
De Feyenoord-supporters krijgen geen locatieverbod omdat er tot aan de zitting geen wedstrijden van FC Utrecht tegen Feyenoord gepland staan.

PLANMATIG KNOKKEN

Volgens burgemeester Jan van Zanen waren de rellen afgesproken werk tussen de supporters. "Het is planmatig afspreken voor een potje knokken. Vreselijk."
Van Zanen zei dat de vechtpartij veel indruk maakte. "Als je de beelden ziet en de verhalen hoort van bewoners, dan is dat te treurig voor woorden. Ik hou van het spelletje, maar dit heeft niets met voetbal te maken", zei hij een dag later.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.