Werkstraf voor Amstelhoeker die ex-vriendin belaagde en bedreigde

© ANP
AMSTELHOEK/VLEUTEN - Een man uit Amstelhoek die maandenlang zijn ex-vriendin lastig viel, is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een werkstraf van 120 uur. Hij stond terecht voor belaging en bedreiging. Als hij weer de fout in gaat, moet hij ook twee maanden de gevangenis in.
De man stuurde pornografisch materiaal van zijn ex-vriendin naar de huidige partner van zijn ex en diens zoon. Ook dreigde hij de beelden online te plaatsen. Daarna viel hij zijn ex-vriendin en haar nieuwe partner maandenlang lastig met talloze berichten en telefoontjes.

DOODSBEDREIGING

Later dreigde hij via de berichtendienst iMessage haar om het leven te brengen. Volgens de rechtbank waren die berichten zeer beangstigend en bedreigend voor de slachtoffers. De Amstelhoeker probeerde zo in contact met haar te komen.
De rechtbank legt de 46-jarige man een proeftijd op van drie jaar om te voorkomen dat hij opnieuw de fout in gaat. Ook mag hij de komende drie jaar geen contact met zijn ex-vriendin en haar huidige partner opnemen. Als hij dat wél doet, moet hij twee maanden de gevangenis in.
Het OM eiste twee weken geleden al voorwaardelijke cel en een werkstraf.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.