RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Provincie kiest voor verbreding Rondweg-Oost Veenendaal

1/2
VEENENDAAL - De Rondweg-Oost in Veenendaal moet worden verbreed tot twee maal twee rijstroken en er moet een ongelijlvoerse kruising komen met de Prins Clauslaan. De provincie Utrecht en de gemeente Veenendaal hebben zich over dit plan uitgesproken zodat de doorstroming op die weg wordt verbeterd.

Op de Rondweg-Oost staan regelmatig files en volgens de provincie gaat dit in de toekomst alleen maar meer worden als er niets gebeurt. Zo staat er nieuwbouw gepland in Veenendaal Oost, waardoor er nog meer bestemmingsverkeer gebruik zal maken van de weg.

Het plan gaat in totaal 41 miljoen euro kosten. 17 miljoen euro daarvan wordt gebruikt voor de aanleg van de ongelijkvloerse kruising.

2016: Haast bij omstreden rondwegverbreding Veenendaal


BELANGRIJKE STAP
"Door de keuze voor deze variant zetten we een belangrijke stap in het verbeteren van de doorstroming en dragen we bij aan het bereikbaar en leefbaar houden van een belangrijke kern in de provincie", laat gedeputeerde Dennis Straat in een schriftelijke reactie weten.


De provincie volgt met het plan het advies van de gemeente en de klankbordgroepen. Eerder nog werd er geprotesteerd tegen de plannen om de weg te verbreden. Er werd zelfs een petitie gestart, die honderden malen werd getekend.

Of de verbreding van de weg daadwerkelijk doorgaat, moet op 9 juli blijken, want dan stemt de provincie over het plan. Daarna wordt het verder uitgewerkt en vindt er begin volgend jaar een definitieve stemming plaats.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -