Zieke burgemeester Witteman schrijft zich in voor Swim to Fight Cancer

© RTV Utrecht
STICHTSE VECHT - Burgemeester Marc Witteman van Stichtse Vecht heeft zich ingeschreven voor het zwemevenement Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht. Witteman vecht zelf tegen de ziekte kanker die hem ruim een jaar geleden trof.
Deelnemers van het zwemevenement zwemmen 2.000 meter door de Vecht in Breukelen, junioren van 10-15 zwemmen 500 meter. Doel van het evenement is zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar kanker.
De gezondheid van Witteman laat het niet toe om zelf mee te zwemmen, maar hij hoopt in zijn rol als burgemeester zijn steentje bij te kunnen dragen. ''Onderzoek naar kanker is ontzettend belangrijk. Als ik tien jaar geleden ziek was geworden, was ik er nu al niet meer geweest. Daar staat tegenover dat als ik over tien jaar ziek was geworden, ik het misschien wel zou overleven.''
Langzaam sloopt de ziekte mijn lichaam en krijg ik daar meer last van
Marc Witteman
De burgemeester laat weten dat de reguliere gezondheidszorg weinig meer voor hem kan doen. De tumor is kleiner geworden, maar de uitzaaiingen in zijn lichaam zijn ook flink toegenomen. Zowel chemotherapie als de immunotherapie waar Witteman mee was begonnen zijn inmiddels gestopt.
"Langzaam sloopt de ziekte mijn lichaam en krijg ik daar meer last van. Toch voel ik me op dit moment nog fit genoeg om het werk wat ik doe, nog steeds goed te doen. Ik weet me daarbij verzekerd van de steun van raad en college."

DONEREN

Op de website van Swim to Fight Cancer heeft Witteman een profiel aangemaakt waarin hij mensen oproept te doneren. Alle donaties komen ten goede aan wetenschappelijk onderzoek door onderzoekers en artsen die verbonden zijn aan ziekenhuizen in Nederland.
Het evenement Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht is op zondag 2 september.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.