Stef Bos maakt theatervoorstelling met verstandelijk beperkten

© RTV Utrecht
VEENENDAAL - In een oude meubelfabriek in Ederveen, net over onze provinciegrens, broeden theaterliefhebbers met een verstandelijke beperking al een jaar op een nieuwe voorstelling.
Terwijl de één het decorstuk in elkaar timmert, is de ander de stembanden aan het opwarmen. En midden tussen de vrolijke chaos staat een bekende: zanger Stef Bos uit Veenendaal
Verliefdheid, verlies of een aangeboren afwijking. Het zijn allemaal persoonlijke verhalen die de theatershow 'En Toen' bijzonder maken. Een toepasselijke naam ook. Want Stef Bos zette deze vrolijke en energieke acteurs bij elkaar, en toen ontstond er vanzelf een voorstelling.
Er wordt al een jaar gerepeteerd voor de bijzondere tentoonstelling

HUILEN EN LACHEN

Vijf dagen per week volgen de jongeren met een beperking in deze creatieve werkplaats theaterlessen bij stichting MoMo. Stef Bos kwam via de familie van één van de acteurs in aanraking met het project.
"Ik was meteen verkocht. Ik kwam kijken bij de lessen en ze lieten me tijdens een scène huilen en lachen tegelijkertijd. Deze acteurs vertellen hun verhaal met hart en ziel. En ze zijn koning in het improviseren. Daarom wilde ik graag meewerken aan een nieuwe show", zegt de zanger uit Veenendaal.

DIKKE KOP

Dat improviseren erbij hoort, blijkt tijdens de repetities. Paulien komt het podium oprennen, waardoor een scène tussen Stef Bos en een andere acteur bruut wordt verstoord. "Paulien, je bent veel te vroeg", roept de regisseur. "Nee, op het woord dikke kop moest ik opkomen", roept ze terug.
Stef oefent ook druk mee
Stef oefent ook druk mee © RTV Utrecht
De zaal ligt in een deuk. "Dit houden we erin", zegt Bos. "Onderbreek ons volgende week maar op precies dezelfde manier, dat is hilarisch!"

VOORSTELLING

De repetities gaan voorlopig nog even door. Op vrijdag 8 juni staan Stef Bos en Stichting MoMo op de bühne met de show 'En Toen' in theater De Lampegiet in Veenendaal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.