Winkeliers en bewoners Smaragdplein zijn parkeerproblemen zat

Zelfs na sluitingstijd staan er nog veel auto's op het parkeerterrein.
Zelfs na sluitingstijd staan er nog veel auto's op het parkeerterrein. © RTV Utrecht
UTRECHT - Utrechtse gemeenteraadsleden willen opheldering van de wethouder over de parkeeroverlast in de Utrechtse wijk Tolsteeg.
Sinds april geldt op een aantal plaatsen in de wijk betaald parkeren, waardoor automobilisten uitwijken naar plekken waar het nog wel gratis is. Dit leidt tot irritaties, vooral bij bewoners rond het Smaragdplein.

PARKEERTERREIN WINKELCENTRUM

Het parkeerterrein van het winkelcentrum staat de hele week vol met auto's van forenzen en van buurtbewoners die niet willen betalen. Klanten van het winkelcentrum kunnen daardoor nauwelijks hun auto kwijt en blijven weg, zeggen winkeliers. Ook komt volgens hen de bevoorrading van de winkels in het gedrang.
Je ziet dat mensen in Tolsteeg, maar ook steeds meer in Hoograven problemen hebben om hun auto te parkeren
Jules van der Leeuw
Jules van der Leeuw woont boven de Plus-supermarkt aan het Smaragdplein. Ook hij ziet dat het sinds het betaald parkeren veel drukker is geworden. "Je ziet dat mensen in Tolsteeg, maar ook steeds meer in Hoograven problemen hebben om hun auto te parkeren. Vooral rond het Smaragdplein zie je het duidelijk met al die winkels."
Winkeliers van het Smaragdplein hebben een brandbrief geschreven aan de Utrechtse politiek. SP, CDA, PvdA en VVD willen nu dat de gemeente met de winkeliers in gesprek gaat om samen snel tot een goede oplossing te komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.