Bussen staan stil in Vijfheerenlanden, maar schade valt mogelijk mee

© ANP
VIJFHEERENLANDEN - De buschauffeurs in de regio Vijfheerenlanden staken vandaag. Het is niet de eerste keer dat buschauffeurs niet aan het werk gaan, afgelopen zaterdag deden ze dat onder andere al landelijk en in de regio Utrecht.
De chauffeurs willen in hun nieuwe cao duidelijke afspraken over plaspauzes, maar vakbonden en werkgevers komen er niet uit. Volgens vervoerder Arriva gaan de reizigers weinig van de staking merken.
''We verwachten dat veel bussen wel rijden. Dat komt omdat veel personeel in deze regio onder een andere cao valt, maar daarnaast zijn veel chauffeurs werkwillend, die gaan niet staken'', zegt woordvoerder Tineke Witteveen.

STELLIGER

Vakbond FNV herkent het beeld niet dat veel chauffeurs gewoon willen werken, zegt woordvoerder Paula Verhoef: ''Je zou denken dat mensen het na verloop van tijd zat worden, maar je ziet ze juist steeds stelliger worden. Ze willen echt die pauze goed geregeld hebben.''
De vakbonden proberen ook rekening te houden met de reiziger, zegt Verhoef. ''We hebben er bewust voor gekozen om terug te schalen naar regionale acties en rekening te houden met de eindexamens zodat zo min mogelijk mensen er last van hebben.''
De overlast lijkt dus mee te vallen, maar het valt niet uit te sluiten dat er her en der toch een buslijn uitvalt. Arriva adviseert dan ook de site en sociale mediakanalen van het bedrijf goed in de gaten te houden.
Arriva tegenover FNV bij busstaking Vijfheerenlanden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.