Presentatie nieuw college Utrecht live te volgen op UStad

UTRECHT - De presentatie van het nieuwe gemeentebestuur van Utrecht wordt morgen rechtstreeks uitgezonden op UStad. Ook via Facebook en YouTube is het nieuws over het coalitieakkoord tussen GroenLinks, D66 en ChristenUnie live te volgen.
Tijdens de speciale uitzending lichten presentator Rob van Dijk en verslaggever Marc van Rossum toe wat de plannen van het nieuwe college zijn. Het programma wordt uitgezonden tussen 12.30 uur en 13.15 uur. Later op de dag besteden UNieuws en UVandaag op RTV Utrecht ook uitgebreid aandacht aan het akkoord, het nieuwe gemeentebestuur en de reacties daarop.
Verslaggever Marc van Rossum zei gisteren dat de exacte inhoud van de plannen nog onbekend is. "Wat de grootste veranderingen zullen zijn weten we nog niet precies, maar ik weet dat ze straks een akkoord gaan presenteren met drie hoofdstukken. Het ene gaat over mensen, het sociaal domein, het tweede over stenen en het derde over de manier waarop. Dan moet je denken aan mobiliteit."
Morgen wordt ook bekend wie er op welke post komt te zitten. "We weten dat Lot van Hooijdonk blijft als wethouder, maar we weten nog niet of zij ook op het verkeersdossier blijft. Wie wat gaat doen is nog niet bekend. Ook Kees Diepeveen en Victor Everhardt blijven zitten", aldus Van Rossum. D66-voorman Klaas Verschuure, CU-leider Maarten van Ooijen, voormalig GroenLinks-kamerlid Linda Voortman en D66'er Anke Klein worden ook wethouder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.