CDA stopt formatiegesprekken Bunnik: "Niet blij met bestuurscultuur Liberalen"

© RTV Utrecht
BUNNIK - Het CDA in Bunnik is gestopt met de formatiegesprekken met De Liberalen. De partij is niet te spreken over de bestuurscultuur van de Liberalen en de uitspraken van wethouder Jorrit-Jan Eijbersen over de mogelijke komst van een nieuw intercitystation in Bunnik.
"In de gesprekken komen wij tot de conclusie dat onze ideeën over bestuurscultuur te ver uiteenlopen met de Liberalen", zegt fractievoorziitter Leny Visser van het CDA. "Daarbij komen de uitspraken van de wethouder waarin hij de inhoud over de uitbreiding van Bunnik te stellig naar voren heeft gebracht. Hij liep daarmee voor de troepen uit."
Eerder deze week werd bekend dat de regio een tweede intercitystation nodig heeft om Utrecht bereikbaar te houden. Wethouder Eijbersen gaf toen te kennen de komst van zo'n nieuw treinstation naar Bunnik wel te zien zitten. "Ik vind het knettergaaf dat ook Bunnik genoemd wordt in deze plannen", zei hij desgevraagd.
"De wethouder heeft het over de uitbreiding van Bunnik van 1000 naar 5000 woningen en een verdubbeling van het aantal inwoners in combinatie met dat intercitystation. We zoeken nu naar een oplossing voor het huizentekort, maar voor sommige partijen zoals het CDA is dat een gevoelig proces omdat er eerder veel bezwaren waren tegen grootschalige uitbreiding." Visser geeft aan dat het proces nu te snel gaat.
Naar verwachting gaan de Liberalen nu verder in gesprek met P21.