Amerongen neemt na 40 jaar afscheid van meester Tijmen: "Z'n grapjes ga ik missen!"

© RTV Utrecht/Peter Knieriem
AMERONGEN - Meester Tijmen van Oostenbrugge neemt na veertig jaar dienst afscheid van de Wilhelminaschool in Amerongen. En dat is uniek. Zelden werkt een docent zolang bij een school.
Meester Tijmen heeft zin in z'n pensioen, maar gaat het vak van docent vooral ook missen. "Het begeleiden in de ontwikkeling, dat is gewoon het mooiste dat er is. Dat je kinderen ziet groeien en dat je daar een bijdrage aan kan leveren. Dat vind ik prachtig", laat de toekomstig pensionado weten. "En natuurlijk de interactie met de kinderen en m'n collega's ga ik enorm missen."
Hij is gewoon echt een hele leuke meester.
Nienke (11)
Ook de kinderen zien hun geliefde leerkracht liever niet gaan. Nienke (11) is daar één van. "Z'n grapjes ga ik wel missen. Hij is gewoon echt een hele leuke meester." "Ik ga z'n toneelspelen heel erg missen. Dat kan hij goed. Hij was altijd de hoofdrolspeler, daarom is het jammer dat hij nu weggaat", vult de 12-jarige Per aan.
Om het afscheid van meester Tijmen bijzonder te maken stond er op donderdag een grote circustent op het plein voor de school. De leerlingen deden de acts en Van Oostenbrugge praatte het geheel aan elkaar als circusdirecteur. Een rol die hem op het lijf geschreven is. "Ook hier in Amerongen kondigde ik jarenlang Sinterklaas aan als hij aankwam. Dit is gewoon leuk."
Meester Tijmen speelde tijdens zijn afscheid als spreekstalmeester.
Er zijn maar weinig docenten die het zolang volhouden als meester Tijmen, zeker niet op één school. Veel leraren vinden de beloning te mager en de werkdruk te hoog. Tijmen onderschrijft dat, toch is hij niet pessimistisch over de toekomst van zijn vak. "Ik denk dat als de benodigde maatregelen worden genomen om het werk aantrekkelijker te maken dat er mensen zijn die het beroep graag willen gaan doen. Want laten we eerlijk zijn: werken met kinderen is gewoon het leukste beroep dat er is."
Want laten we eerlijk zijn: werken met kinderen is gewoon het leukste beroep dat er is
Meester Tijmen
Wat Tijmen nu precies gaat doen weet hij nog niet. Is een carrière als circusdirecteur misschien wat voor hem? "Wie weet, we wachten het af", besluit hij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.