Wethouder ergert zich aan politieke klimaat De Bilt en stopt

© Gemeente De Bilt
DE BILT - Wethouder Hans Mieras stelt zich niet beschikbaar voor een volgend college in De Bilt. De D66-bestuurder ergert zich aan het politieke klimaat in de gemeente. Mieras vreest dat hij onderdeel van het probleem wordt als hij op deze manier doorgaat als wethouder. Daarom wil hij ruimte maken voor iemand die nog onbevangen en optimistisch is.
In een persverklaring spreekt Mieras duidelijke taal. "Er is de laatste maanden veel gesproken over het politieke klimaat in De Bilt. Ik merk ook aan mezelf dat ik me de laatste tijd steeds vaker erger aan de manier waarop we in de Biltse politiek met elkaar omgaan. Die irritatie is gevaarlijk. Ik ben bang dat als ik nog vier jaar doorwerk met deze ergernissen in mijn rugzak, dat ik dan onderdeel van het probleem word."
Ik merk ook aan mezelf dat ik me de laatste tijd steeds vaker erger aan de manier waarop we in de Biltse politiek met elkaar omgaan
Hans Mieras
Miera heeft daarom besloten te stoppen als wethouder. "Het moet de ambitie van elke bestuurder zijn om juist onderdeel van de oplossing te zijn. Daarom is het beter dat ik nu een stapje opzij doe om ruimte te maken voor iemand die met meer onbevangenheid en optimisme dit mooie vak ter hand kan nemen."
D66 in De Bilt betreurt het dat Mieras stopt. "Hans heeft na jaren stilstand in het centrum van Bilthoven de verbouwing van de Kwinkelier eindelijk op gang gebracht. Ook komt er een prachtig groen Vinkenplein. Daarnaast zijn onder zijn leiding de financiën op orde gebracht. Dat geeft het gemeentebestuur nu dan ook de ruimte voor nieuwe ambities. Wat D66 betreft zeker op het gebied van woningbouw, duurzaamheid en cultuur."
Het moet de ambitie van elke bestuurder zijn om juist onderdeel van de oplossing te zijn
Hans Mieras
In De Bilt werd de afgelopen jaren onder meer fel gediscussieerd over de toekomst van het zwembad. Zo kreeg een wethouder een halfuur voor de verkiezingsdag nog motie van wantrouwen aan zijn broek.
GroenLinks, D66, CDA, VVD en Beter de Bilt proberen momenteel een nieuw college te vormen in De Bilt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.