Studentenorganisaties willen betere voorzieningen voor studenten met functiebeperking

© Pixabay
UTRECHT - Studentenorganisaties vinden dat hogescholen en universiteiten studenten met een functiebeperking beter moeten voorlichten over de speciale voorzieningen.
De scholen zouden hun studenten onvoldoende op de hoogte te stellen van de faciliteiten en mogelijkheden voor bijvoorbeeld verlenging van examens, stellen de Landelijke Studentenvakbond (LSVb), het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en Expertisecentrum handicap + studie.
"Als studenten zich voor een studie aanmelden, moeten zij direct op de hoogte gesteld worden van de faciliteiten die beschikbaar zijn voor studenten met een functiebeperking. Het duurt even voordat voorzieningen ter ondersteuning geregeld zijn. Hogescholen en universiteiten moeten hier actiever in optreden", aldus ISO-voorzitter Rhea van der Dong.
Naast betere informatievoorziening, willen de studentenorganisaties dat er ook meer ondersteuning komt voor de studenten, zoals financiële steun en begeleiding.
De drie organisaties lanceren vandaag een handreiking voor de verbetering, met "concrete punten waar hogescholen en universiteiten direct mee aan de slag kunnen".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.