'Dafne Schippers liep goud in Rio letterlijk op een haar na mis'

© ANP
UTRECHT - Dafne Schippers zou het goud op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro letterlijk op een haar na zijn misgelopen. Volgens onderzoek van het BNNVARA programma Bureau Sport zou de Utrechtse atlete 0,4 seconden sneller zijn geweest zonder haar lange haren.
Schippers kwam tijdens de 200 meter-finale met een tijd van 21,88 net na Thompson (21,78) over de finish. Volgens het onderzoek van Bureau Sport-presentatoren Frank Evenblij en Erik Dijkstra had Schippers de Jamaicaanse dus "dik kunnen verslaan".
Voor het onderzoek bezocht Bureau Sport de windtunnel bij de Technische Universiteit Eindhoven. Dijkstra droeg iedere meting een andere pruik en stond in nagenoeg dezelfde positie in een windtunnel. Zo werd de aerodynamica van verschillende 'kapsels' gemeten.

BADMUTS

De nulmeting werd gedaan met zijn eigen kapsel, daarnaast werden een Shelly-Ann Fraser-coupe, Dafne Schippers-staart en de snelheid met een badmuts gemeten.
"Misschien moet ik toch maar met een badmuts gaan lopen", was de reactie van Schippers, nadat ze de resultaten hoorde.
Het hele gesprek met Dafne Schippers en het onderzoek is vrijdagavond om 22.00 uur te zien in Bureau Sport bij BNNVARA op NPO 3.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.