Nieuw college Utrecht vandaag gepresenteerd: "Mooi startschot, geen eindpunt"

© RTV Utrecht
UTRECHT - In Utrecht wordt later vanochtend het nieuwe gemeentebestuur gepresenteerd. "Zo'n programma is een mooi startschot, maar uiteraard geen eindpunt", zei Maarten van Ooijen van de ChristenUnie vanochtend op Radio M Utrecht. 
GroenLinks, D66 en ChristenUnie maken tijdens een speciale persconferentie bekend wat hun plannen zijn voor de komende jaren. Die bijeenkomst wordt vanaf 12.30 uur live uitgezonden op UStad en in een liveblog kunt u later vanochtend via onze site de plannen volgen. Ook via Facebook en YouTube is het nieuws over het coalitieakkoord live te volgen.
Van Ooijen van de ChristenUnie wordt wethouder in het nieuwe college. Volgens hem verliepen de onderhandeling naar het akkoord toe zonder al te veel problemen: "We merkten dat deze drie partijen heel veel overeenstemming hebben, dus soms was het ook meer een brainstorm voor de beste maatregel dan een onderhandeling."
Ook vertelde hij al in algemene zin wat er in het akkoord is opgenomen: "Het gaat over sociaal beleid in Utrecht, over groen en duurzaamheid, de zorg. En op tal van die terreinen willen we een grote stap voorwaarts zetten en we willen dat iedereen meeprofiteert van die groei en dat is de uitdaging waar wij voor staan."
Tijdens de speciale uitzending op UStad lichten presentator Rob van Dijk en verslaggever Marc van Rossum du Chattel toe wat de plannen van het nieuwe college zijn. Het programma wordt uitgezonden tussen 12.30 uur en 13.15 uur. Later op de dag besteden UNieuws en UVandaag op RTV Utrecht ook uitgebreid aandacht aan het akkoord en de reacties daarop.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.