Van Zanen zingt deuntje mee tijdens speciale Radio M Utrecht-uitzending vanaf de Dom

© Utrecht Marketing
PROVINCIE UTRECHT - Met een zingende burgemeester Jan van Zanen viert Radio M Utrecht het bestaan van de stad Utrecht vandaag. Morgen is het 896 jaar geleden dat Utrecht stadsrechten kreeg en dat wordt nu alvast gevierd met een live-uitzending vanaf de Domtoren.
Jan van Zanen was de eerste gast die vanmorgen aanschoof in de vier uur durende uitzending. Hij vertelde daar over zijn band met de Dom.
Van Zanen en Conny Kraaijeveld op de Dom
Van Zanen en Conny Kraaijeveld op de Dom © Utrecht Marketing
Toen Tineke Schouten hem vroeg om mee te zingen met 'Als ik boven op de Dom sta', kon hij uiteraard niet weigeren.
Van Zanen liet al eerder zijn zangkunsten horen. Zo zong hij tijdens de Koningsnacht ook al uit volle borst 'Als ik boven op de Dom kom'.

ANEKDOTES EN JEUGDHERINNERINGEN

Vandaag beklimmen ook presentator Herman van der Zandt, Claudia de Breij en zangeres Antje Monteiro de toren om de radio-uitzending bij te wonen en te vertellen over hun anekdotes en jeugdherinneringen over de Dom.
Stadsbeiaardier Malgosia Fiebig vertelt over haar vak en laat live horen hoe mooi het carillon uit 1664 met 50 klokken klinkt.
Beheerder Jaap van Engelenburg heeft het laatste nieuws over de restauratie van de toren en stadsconservator Rene de Kam vertelt over de geschiedenis van de Domtoren.
De uitzending op Radio M Utrecht duurt nog tot 14.00 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.