RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Treinen Utrecht rijden weer na aanrijding bij Vaartsche Rijn

1/2
PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - Door een ongeluk op het spoor in Utrecht zijn er grote problemen ontstaanvoor het treinverkeer rond de stad.Er reden vanuit Utrecht Centraal zo'n twee uur lang geen treinen naar het zuiden en het oosten van het land.De hal in hetcentraal station stond vol reizigers die niet wisten hoe ze hun reis moesten voortzetten.

Rond het middaguur werd iemandvlakbij station Vaartsche Rijn aangereden door een trein. Hoe dat kon gebeuren is nog niet duidelijk. Volgens ProRail moesten alle acht sporen langs het station buiten gebruik worden gesteld.

 Station Vaartsche Rijn vanmiddag. Station Vaartsche Rijn vanmiddag. | Foto: RTV Utrecht / Maarten Fussel

NS meldde via de reizigerswebsite dat de treinen tussen Utrecht Centraal en Driebergen-Zeist en tussen Utrecht Centraal en Houten uitvielen. Rond 14.30 uur kwam het treinverkeer weer op gang. Volgens NS-woorvoerder Hessel Kosterreden niet alle treinen direct op tijd. "Die moeten dan natuurlijk het hele land nog door, dus dat duurt eventjes."

De verstoorde trajecten zijn normaal elkaars omrijroute"
Woordvoerder NS

Op zogenoemde 'omrijroutes', zoals tussen Amersfoort en Ede zaten de treinen propvol doordat reizigers probeerden via een omweg op hun bestemming te komen. "De trajecten Utrecht -Den Bosch en Utrecht -Arnhem zijn normaal elkaars omrijroute", zegt Koster. "Nu waren die dus allebei verstoord."


Ook in de streekbussen rond Utrecht was het erg druk. Busvervoerder U-OV meldde dat chauffeurs met een volle bus toestemming hadden om hun route aan te passen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht