Radio Einstein aflevering 9: een theatervoorstelling

© Het Filiaal
UTRECHT - Vanmiddag is de negende uitzending van Radio Einstein te beluisteren. Het programma wordt opgenomen in een tijdelijke opvanglocatie voor asielzoekers in Overvecht.
Deze aflevering is gemaakt in samenwerking met Theatergroep het Filiaal en Welkom in Utrecht. Radio Einstein bezocht de jeugdtheatervoorstelling 'Toen mijn vader een struik werd': een voorstelling over het meisje Toda dat moet vluchten.
De voorstelling is geïnspireerd op het bekroonde boek van Joke van Leeuwen. In de Radio uitzending hoor je fragmenten uit de voorstelling en ná de voorstelling krijgen kinderen de kans om vragen te stellen aan iemand die zelf gevlucht is. Het levert mooie radio op. Naast dat sommige kinderen willen weten of iemand zijn familie erg mist, zijn er ook vragen als: wat is je favoriete kaas in Nederland.
Radio Einstein maakt in totaal dertig korte afleveringen, hierin komen de persoonlijke verhalen van asielzoekers aan bod. Ze spreken bijvoorbeeld over hun familie, maar ook over de alledaagse dingen die hen bezighouden.
Niet alleen bewoners van het asielzoekerscentrum kunnen deelnemen aan de uitzending, maar ook mensen uit de wijk. De uitzendingen zijn elke vrijdagmiddag om 16.00 uur te beluisteren via de website van Radio Einstein of via YouTube.
Radio Einstein is een initiatief van Stut Theater, Theatergroep Vreemde Vis en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht, Plan Einstein en RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.