RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Pegida-barbecue ook bij moskee Kanaleneiland verboden

UTRECHT - Pegida mag maandag niet demonsteren bij de Sayidina Ibrahim-moskee in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. De anti-islamorganisatie wilde op het Attleeplantsoen varkensvlees†barbecueŽn tijdens de ramadan, maar burgemeester Jan van Zanen heeft de actie verboden.

De organisatie is woensdag ingelicht,†laat een†woordvoerder van de gemeente Utrecht vanavond weten†aan RTV Utrecht.†"Dit voorgenomen besluit is op basis van de meest actuele informatie die in de driehoek is uitgewisseld. Het is onverantwoord met het oog op mogelijk gevaar voor de openbare orde."

GRILLIGE ACTIE
Pegida kondigde begin vorige maand aan te zullen barbecueŽn met varkensvlees voor de deur van verschillende moskeeŽn tijdens de ramadan. In Utrecht zou de provocerende actie in eerste instantie voor de ULU-moskee in Lombok†gehouden worden. De gemeente gaf hier eerder al geen toestemming voor†omdat de veiligheid er niet goed beheersbaar zou zijn.

De barbecue Utrecht lijkt nu definitief van de baan, aldus de voorlichter.†"Pegida heeft aangegeven geen bezwaar meer in te dienen en af te zien van het gebruik van de aangewezen plek bij het busviaduct Westplein." De gemeente, politie en justitie†houden de situatie nog wel in de gaten. "De driehoek zal de situatie de komende dagen nauwlettend volgen en met betrokkenen in contact blijven. Als daar aanleiding toe is, zullen maatregelen worden getroffen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -