Politie zoekt daders mishandeling Hoogland

© ANP
HOOGLAND/SOEST - De politie is op zoek naar de verdachten van een mishandeling van twee jongens in de buurt van de Eem bij Hoogland. Ook is één van de slachtoffers beroofd, nadat hij gedwongen werd om geld te pinnen.
Maandagmiddag 7 mei zaten de twee jongens aan het water bij de Malebrug, tussen Hoogland en Soest. Ze hadden gezwommen in de Eem. Eén van hen zag een scooter die er ongebruikt en achtergelaten uitzag. De jongens probeerden het voertuig aan de praat te krijgen.
Een groep jongens verscheen, die vroegen wat het tweetal met de scooter aan het doen was. Ze boden hun excuses aan, maar twee jongens uit de groep begonnen de slachtoffers te slaan en schoppen. Beide jongens liepen letsel op.
Na de mishandeling moest één van de slachtoffers achterop de scooter gaan zitten en mee om geld te pinnen, waarna werd hij weer teruggebracht. Als slotstuk werden de fietsen van de slachtoffers vernield.

SIGNALEMENT

Eén van de verdachten is een jonge man van 17 tot 19 jaar oud van ongeveer 1,80 meter lang. Hij had een slecht gebit, blond tot donkerblond haar en droeg een zwembroek. Opvallend is dat hij een tatoeage van een zwarte leeuw of tijger op zijn linkerborst heeft.
Van de tweede verdachte is alleen bekend dat hij een rood shirt aan had.

GETUIGENOPROEP

De politie vermoedt dat er meerdere getuigen zijn geweest. Ook zijn ze specifiek op zoek naar een vrouw op een fiets, die riep dat de mishandeling moest stoppen en informeerde hoe het met de slachtoffers ging.
Getuigen of mensen met tips kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.