Politie Houten baalt van vele branden

Eén van de kliko's die vannacht in brand vloog.
Eén van de kliko's die vannacht in brand vloog. © Facebook Politie Houten
HOUTEN - In Houten zijn vannacht meerdere kliko's in vlammen opgegaan. Dat gebeurt de laatste tijd steeds vaker en de politie hoopt met behulp van getuigen de daders op te sporen.
Vannacht was het eerst raak op de Guldenslag, waar een kliko in brand vloog. Daarna ging het mis op de Appelgaarde en Perengaarde. Rond 2.30 uur brak daar op twee plekken brand uit, op enkele tientallen meters van elkaar vandaan.
Opnieuw ging het om kliko's. De brand breidde uit naar een auto die ook beschadigd raakte. "Vermoedelijk gaat het om brandstichting", schrijft de politie op Facebook. "Iets wat de laatste weken vaker lijkt te gebeuren in Houten en waar wij flink van balen."
De politie roept inwoners op om mee te helpen met de opsporing. Mensen die rond de getroffen straten wonen en wellicht bruikbare bewakingscamerabeelden hebben, kunnen zich melden.
Ook benadrukt de politie dat in geval van verdachte situaties direct 1-1-2 gebeld moet worden. Tot slot wordt Houtenaren verzocht om containers niet in de buurt van auto's en huizen te zetten en ze frequent te legen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.