Deze week in het nieuws: noodweer, aanslag op Ici Paris en uitdrogende festivalgangers

In Utrecht kwamen dinsdag enorme hagelstenen uit de lucht.
In Utrecht kwamen dinsdag enorme hagelstenen uit de lucht. © Twitter Jeroen H
PROVINCIE UTRECHT - Zoals iedere zaterdag geven we op zaterdag een overzicht van de bestgelezen verhalen van afgelopen week. Het hete maar tegelijkertijd onstuimige weer trok met kop en schouders de meeste bezoekers naar onze website en app.
CODE ORANJE
Het was waanzinnig warm deze week. In De Bilt werd het zelfs warmer dan 30 graden en dus was dinsdag de eerste tropische dag van het jaar een feit. Maar de zomerachtige dagen werden soms bruut verstoord door noodweer.
Het KNMI kondigde meermaals code geel af, maar dinsdag liep het helemaal de spuigaten uit. Er kwamen hagelstenen van twee centimeter dik uit de lucht, de bliksem sloeg op sommige plekken in en in enkele plaatsen kwamen huizen en straten onder water te staan. Het KNMI gaf zelfs code oranje af.
Tot grote ongelukken leidde het noodweer gelukkig niet. Wel was er slecht nieuws voor kinderen uit onze provincie: veel avondvierdaagses werden afgelast.
WEER EEN RAMKRAAK
Na het noodweer was de ramkraak donderdag in Leidsche Rijn het bestgelezen bericht van de week. Opvallend: het is de tweede ramkraak in twee weken tijd op het gloednieuw geopende winkelcentrum Leidsche Rijn Centrum. Nóg opvallender: voor de tweede keer is Ici Paris het doelwit.
Opsteker voor de politie: de daders crashten tijdens hun vluchtpoging op de Waterlinieweg. Het gaat om twee Utrechters van 26 en 17 jaar oud.
Het zijn zware tijden voor Selma Nederhoed, eigenaar van de Ici Paris-vestiging in Leidsche Rijn. "Het is een heel trieste aangelegenheid. Spijtig dat ons dit voor de tweede keer in twee weken overkomt."
Agenten nemen de schade op bij de Ici Paris aan de Parijsboulevard.
Agenten nemen de schade op bij de Ici Paris aan de Parijsboulevard. © Koen Laureij
UITGEDROOGDE FESTIVALBEZOEKERS
Zes euro voor een flesje water, ellenlange rijen voor de gratis watertappunten en 28 graden. De omstandigheden van het popfestival Central Park bij Down Under waren verre van ideaal.
Op social media regende het klachten van bezoekers. De organisatie zette een speciaal hitteplan in werking, maar ook dat nam de problemen niet weg.
In een reactie laat de festivalorganisatie weten de waterproblemen te gaan evalueren. Ook de gemeente Houten, die de vergunning voor het festival verstrekte, wil overleggen met de organisatie. De PvdA in Utrecht pleit er ondertussen voor dat er verplicht gratis water wordt geschonken op festivals komende zomer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.