Zeemeerminnen komen samen in Zeist: "Dit is gewoon wie ik ben"

© RTV Utrecht / Dennis van Ommeren
ZEIST - Het is de droom van veel meisjes: een zeemeermin zijn. Maar zwemmen als Ariël uit de Kleine Zeemeermin hoeft niet langer een fantasie te zijn, bleek vandaag in Zeist.
In zwembad Dijnselburg werd het jaarlijkse European Merfest gehouden: een Europees evenement waarbij tientallen zeemeerminnen (en een enkele meerman) samenkomen.
Ik kan me niet meer een leven voorstellen zonder zeemeerminnen. Dit is wie ik ben.
Eén van de zeemeerminnen
Het draait allemaal natuurlijk vooral om dat zwemmen met een vin. "In één woord: magie", omschrijft een van de deelneemsters. Zij zwemt al langere tijd als een zeemeermin en wil niet meer anders.
"Iedereen heeft zo z'n eigen ding", zegt ze. "Voor mij is het echt een complete way of life. Ik kan me niet meer een leven voorstellen zonder zeemeerminnen. Dit is wie ik ben, het hoort gewoon bij mij."
Een droom van veel meisjes: zwemmen als een zeemeermin

RUSTGEVEND

Het is een gevoel dat veel deelnemers delen. Naast het sportieve aspect - hoe groter de vin, hoe zwaarder het zwemmen wordt - is 'zeemeerminnen' ook heel rustgevend, zeggen ze. "Rust, reinheid, stilte, genieten."
Een van de weinige mannelijke deelnemers van vandaag, beaamt dat. "Het is puur ontspanning. Ik vind het gewoon heerlijk om het water bezig te zijn. Voetbal is ook leuk, maar dit is voor mij op een zondagmiddag veel lekkerder."
Naast de 'mermaid experience' konden bezoekers ook een onderwater fotoshoot doen, een workshop poseren volgen en allerlei zeemeerminaccessoires aanschaffen.
© RTV Utrecht / Dennis van Ommeren
© RTV Utrecht / Dennis van Ommeren

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.