SGP Houten: steeds meer lawaaiige evenementen op Down Under

Festival Central Park
Festival Central Park © Nathalie Strijker
HOUTEN - De SGP in Houten heeft vragen aan het College gesteld over geluidsoverlast bij evenementen op het recreatieterrein Down Under. Volgens de partij worden daar steeds meer en steeds grotere evenementen gehouden en hebben bewoners van de naastgelegen Koppeldijk daar last van.
De omwonenden hebben de zaak al herhaaldelijk aangekaart bij de gemeente Houten, zegt de SGP. Er zou vorig jaar een gesprek komen met het College, maar dat ging niet door en er is nog geen nieuwe datum vastgesteld.
De SGP vraagt het College om ervoor te waken dat bij de evenementen de geluidsnormen en maximaal toegestane bezoekersaantallen niet worden overtreden. De partij wil dat ''het rustige en recreatieve karakter'' van Down Under behouden blijft.
Manager Paul Gootjes van het restaurant en beachclub op het terrein laat in een reactie weten dat Down Under maar voor één groot evenement per jaar een vergunning heeft. Dit jaar was dat het festival Central Park. Volgens Gootjes zijn omwonenden over dat evenement geïnformeerd en hebben ze gratis kaartjes aangeboden gekregen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.