RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margreet: Wakker worden bij de Emmaus

1/4
HAARZUILENS - Sinds vorige week is Margreet te gast bij de mensen van Emmaus Haarzuilens. Naast handenvol vrijwilligers bestaat deze Emmaus uit een woonwerkgemeenschap van veertien mensen. Een deel van die mensen woont er vanuit idealistisch oogpunt, anderen omdat ze een verleden hebben waarin problemen als dakloosheid, verslaving en schulden zich opstapelden.

Hoe is het om een nieuwe start te maken bij Emmaus? Hoe is het om 'met de billen bloot te moeten' en weer van vooraf aan te moeten beginnen?

Voor Ron was het wennen. Hij was meer dan twintig jaar zelfstandig taxichauffeur voordat hij dakloos werd. Iemand bij de Sleep Inn wees hem op de Emmaus locatie in Haarzuilens. "Ze vond dat ik niet in de Sleep Inn hoorde. Dat ik een andere plek verdiende. Mijn eerste periode was spannend hier, alles is nieuw en je doet na jaren alleen te zijn geweest plots alles samen, maar nu zie ik het echt als nieuw begin."

Samen wonen betekent ook samen de dag starten. "De één staat op het laatste moment op en rookt snel een sigaretje voor het werk begint, maar ik sta altijd heel vroeg op, zodat ik de eerste ben", vertelt Ron. "Dan zet ik koffie en haal de kranten. Kan ik heel even genieten van alleen zijn", grinnikt hij er achteraan.

Emmaus Haarzuilens is een van de acht woonwerkgemeenschappen van Emmaus in Nederland.
[Video:1623455]
 | Foto: RTV Utrecht

 | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -