Geen rekenblunder, maar opmaakfout in nieuw coalitieakkoord

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - In het nieuwe coalitieakkoord in Utrecht staan toch geen rekenfouten, dat zegt fractievoorzitter Heleen de Boer in een reactie op het nieuws over mogelijke financiële blunders in het akkoord. Het blijkt nu een fout te zijn in de opmaak van het stuk.
Het CDA ontdekte rekenfouten in het coalitieakkoord. Achterin het akkoord staan de financiële tabellen, maar als je die natelt zit er een verschil in van een half miljoen euro. Volgens Heleen de Boer klopt de begroting wel, maar zijn een aantal bedragen een kolom opgeschoven.
De Boer: "Ik vind het heel jammer dat deze fout gemaakt is, maar de berekening klopt uiteindelijk wel. Het is overigens goed gerekend van Sander van Waveren." De fractievoorzitter van het CDA ontdekte de fout.
Vorige week presenteerden GroenLinks, D66 en de ChristenUnie een programma voor de komende vier jaar. Een rapport van vijftig pagina's schetst de toekomst van de stad volgens deze drie partijen. In het rapport staan veel ambities, zo moet de verbrandingsmotor in 2030 uit de stad verbannen zijn. Ook moet er veel meer gebouwd gaan worden, en moet de stad veel duurzamer worden.
Voor de plannen is veel geld nodig. Door een fout in de tabel leek het alsof er er meer geld uitgegeven wordt, dan wordt verantwoord. Binnenkort verschijnt een nieuwe versie van het rekenvel in het akkoord.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.