Utrechtse pakketbezorger zat mogelijk in complot bij roof politie-uniformen

© RTV Utrecht
UTRECHT - Het Openbaar Ministerie verdenkt een pakketbezorger ervan dat hij in het complot zat met de rovers van onder meer politie-uniformen. Dat bevestigt de advocaat van de 19-jarige verdachte tegenover RTV Utrecht. De Utrechter staat morgen, samen met twee mannen, voor het eerst terecht.
Maandagochtend 27 februari zagen getuigen hoe de pakketbezorger door meerdere overvallers in zijn busje werd geduwd op de Van Rensselaerlaan in Kanaleneiland. De mannen gingen er daarna vandoor in een zilverkleurige Audi. De gewaarschuwde agenten troffen de bezorger aan in het busje. Uit het voertuig waren tientallen pakketten verdwenen. Daarin zat onder meer de politiekleding.

INVALLEN

Een paar weken na de roof werden meerdere verdachten aangehouden. Het onderzoek dat volgde, leidde naar de gestolen spullen. In drie woningen en twee garageboxen in de stad werden bovendien twee pistoolmitrailleurs en handvuurwapens gevonden. Ook stuitte de politie op uitrustingen voor het plegen van plofkraken en een gestolen Audi S4.
De zitting van morgen is pro-forma. De inhoudelijke behandeling zal waarschijnlijk pas volgend jaar plaatsvinden. Advocaat Yassine Bouchikhi hoopt dat zijn cliënt dat thuis mag afwachten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.