Stichtse Vecht klaagt massaal over onderhoud groen en wegen

© Pixabay / Skitterphoto
STICHTSE VECHT - Inwoners van de gemeente Stichtse Vecht zijn de belabberde staat van het onderhoud van de openbare ruimte helemaal beu. Al jaren wordt er geklaagd over loshangende takken, woekerend groen en gevaarlijke fietspaden.
"Hoe ze het oplossen, maakt me niet uit, ik wil dat m'n kinderen veilig zijn", zegt inwoner van Maarssenbroek Sander Jonker. Hij wijst op een bomenrij vlakbij de school van zijn kinderen die vol zit met dode takken. "Bij de eerste de beste storm is het gewoon gevaarlijk om hier te lopen."
Ook aan veel fietspaden moet volgens inwoners duidelijk wat gebeuren. Die zijn helemaal versleten. "Je ziet gewoon de ondergrond van het asfalt. Dat mag je niet zien. Daar vallen fietsers over." En over het speeltuintje in Boomstede waar zijn zoontje graag speelt: "Hij kan hier niet meer spelen. Ik kan hem niet eens meer zien als hij door het gras loopt, zo hoog is het. Tegelijkertijd is de speeltuin ook helemaal versleten, het hout ligt uit elkaar."
Hoe ze het oplossen, maakt me niet uit, ik wil dat m'n kinderen veilig zijn.
inwoner Maarssenbroek

MELDINGEN

Sander is niet de enige die zich beklaagt bij de gemeente. In ruim een jaar tijd kwamen er zo'n 6500 meldingen over de openbare ruimte binnen bij de gemeente Stichtse Vecht. Jonker: "En we weten ook dat heel veel mensen inmiddels helemaal niet meer klagen, dus het zijn er misschien nog wel veel meer."

BRAAMSTRUIK

De gemeente beloofde een half jaar geleden beterschap. Er kwam een verbeterplan, maar dat heeft nog weinig uitgehaald, vinden inwoners. Aan de kersverse wethouder Frank van Liempdt de taak om orde op zaken te stellen. "Ik ben al met de heer Jonker in contact gekomen. Die heeft 100 vierkante meter braamstruik in de buurt staan bij een speeltuintje, waar je je aan kunt bezeren. Wij gaan die struik weghalen met nieuw budget dat wij daar voor vrij hebben gemaakt."
Met het wegsnoeien van één struik is het grote probleem nog niet opgelost. Van Liempdt: "Het groenbeleid moet naar een hoger plan, maar het kan niet over één nacht ijs. Het moet zorgvuldig gebeuren en dan zal het resultaat er ook naar zijn." Daarnaast belooft de wethouder dat meldingen van burgers beter behandeld gaan worden.

GEDULD

Inwoners van gemeente Stichtse Vecht zullen dus nog even geduld moeten hebben. Sander Jonker is positief, hij hoopt dat de gemeente wat doet met de kritiek.  "Laten we het samen oplossen, alleen we moeten het gewoon dóen, er is genoeg gepraat."
Stichtse Vecht is onkruid nu echt beu

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.