Michael P. hoort 17 juli straf in zaak-Anne Faber

© ANP
UTRECHT/DEN DOLDER - De rechtbank verwacht dinsdag 17 juli uitspraak te doen in de zaak-Anne Faber. Dat is ruim een maand nadat de inhoudelijke behandeling van de zaak begint. Die is namelijk aanstaande maandag en dinsdag.
Maandag wordt gestart met de inhoudelijke bespreking van het dossier. Dan wordt duidelijk wat zich precies heeft afgespeeld en hoe Anne Faber om het leven is gekomen. Ook komen deskundigen van het Pieter Baan Centrum aan het woord. Daar is verdachte Michael P. psychisch onderzocht.
Dinsdag mogen nabestaanden van de omgebrachte Anne Faber gebruik maken van hun spreekrecht. Daarna komt het Openbaar Ministerie met een strafeis. Advocaat Niels Dorrestein mag daarna zijn kijk op de zaak geven en het slotwoord is voor Michael P.
De rechtbank benadrukt dat er altijd ontwikkelingen kunnen zijn waardoor van de planning wordt afgeweken.

ZAAK ANNE FABER

Anne Faber uit Utrecht verdween vorig jaar september na een fietstocht die haar langs onder meer Hollandsche Rading, Baarn en Huis ter Heide bracht. Na een dagenlange zoektocht kwam verdachte Michael P. in beeld. Hij was al eerder veroordeeld voor een zedendelict en zat daarom in een Altrecht-kliniek in Den Dolder, waar hij beperkte vrijheid genoot. P. vertelde de politie na enkele dagen dat hij het lichaam van Anne Faber had begraven in een bos in Zeewolde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.