Utrecht Science Park grootste van Nederland

© Robert Oosterbroek
UTRECHT - Met meer dan 27.000 werknemers bij kennis-, zorginstellingen en bedrijven is het Utrecht Science Park verreweg de grootste van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Buck Consultants International.
Volgens het rapport is het aantal werknemers zelfs in de crisistijd flink gegroeid en zal dat alleen nog maar doorzetten met de komst van nieuwe bedrijven, zoals het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, wat vandaag wordt geopend. "Een bevestiging van onze gigantische potentie", aldus directeur Jan Henk van der Velden.

BEREIKBAARHEID

Het Science Park 'wint' het daarmee van andere locaties in Nederland. Volgens Van der Velden is deze verkregen titel een steun in de rug om het belang van de bereikbaarheid aan te kaarten bij gemeenten, provincie en het rijk.
Op het Utrecht Science Park worden nieuwe technologieën op het gebied van life sciences en duurzaamheid ontwikkeld. Kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven werken samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een langer en gezonder leven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.