Prinses Máxima Centrum feestelijk geopend door de koningin

© Prinses Máxima Centrum
UTRECHT - Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht is vanmiddag op feestelijke wijze officieel geopend door koningin Máxima. De hal van het kinderkankercentrum stond vol met medewerkers, ouders en de jonge patiënten.
Samen met bestuursvoorzitter Diana Monissen onthulde de koningin een plaat met het logo van het Prinses Máxima Centrum. Zangeres Maan en Kinderen voor Kinderen gaven een optreden en ook de DJ's Ryan Marciano en Sunnery James waren van de partij: zij zullen de ambassadeurs van het centrum worden.
Geheel onverwacht maakten ook wat spelers van het Nederlands Elftal hun opwachting. Zij brachten een gesigneerd shirt met zich mee.
Voetballers van het Nederlands Elftal bezoeken het Prinses Máxima Centrum
Voetballers van het Nederlands Elftal bezoeken het Prinses Máxima Centrum © RTV Utrecht

GEBRUIK

Het centrum verenigt onderzoek en zorg in de hoop meer kinderen met kanker te kunnen genezen. Vorige maand werd het kinderkankercentrum al in gebruik genomen.
Het gebouw is ontworpen in nauw overleg met ouders en de patiëntjes zelf. In het gebouw zijn bijvoorbeeld zogenoemde ouder-kindkamers, waardoor familie langer bij hun zieke kind kan blijven. Ook worden patiëntjes op allerlei manieren uitgenodigd om uit hun kamers te komen.
Koningin Máxima opent kinderkankercentrum.

MUNT

Speciaal voor de opening bracht de Koninklijke Nederlandse Munt de Prinses Máxima Centrum Penning uit. De koningin nam een zilveren exemplaar in ontvangst, met daarop een beeltenis van haarzelf. De munt is te bestellen via de Munt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.